Sterke drank kopen

Bij ons bent u werkelijk voor alle dranken aan het juiste adres. Kan ook niet anders, als drankenspeciaalzaak natuurlijk. We hebben eigenlijk een te groot assortiment om op onze website te tonen. We laten graag een selectie zien, deze vindt u op onze aanbod pagina. Maar om ons complete aanbod te ervaren, komt u bij ons langs in het oude stadshart van Leeuwarden. Bij ons is het mogelijk om voor een aankoop te proeven in ons dranklokaal, zo zorgen we dat u de lekkerste drank mee naar huis neemt.

Sterke drank

Onze sterke dranken lopen ver uiteen. Zowel qua smaak als qua prijs hebben we voor ieder wat wils. Maar wanneer is iets nou een sterke drank? In Nederland wordt alle drank met een alcoholpercentage van boven de 15% gezien als sterke drank. Wij hebben alles onderverdeeld in categorieën op onze aanbod pagina, zodat u iedere soort gemakkelijk kunt vinden.

Gedistilleerd

Regelmatig krijgen we de vraag wanneer iets onder gedistilleerde drank valt. Het is eigenlijk vrij simpel uit te leggen. Het zijn alle alcoholische dranken die door het destillatieproces uit landbouwproducent verkregen zijn, behalve bier en wijn. Voorbeelden van bekende en minder bekende gedistilleerde dranken die hieronder vallen zijn de volgende:

Jenever

Zoals van alle dranken hebben we ook veel keuze in ons schap met jenever. In ons proeflokaal kun je ervaren hoe deze van oorsprong Nederlandse dranken onderling van smaak kunnen verschillen. Dit komt door de vele manieren waarop jenever gemaakt kan worden. Vooral het gebruik van de grondstoffen varieert per producent. Er wordt onderscheid gemaakt tussen jonge en oude jenever. Daarnaast bestaat er nog korenwijn dat zich onderscheidt doordat het meer dan 50% uit moutwijn bestaat.

Rum

Rums bestaan er in vele soorten. Engelse rum is een distillaat van Melasse, het bijproduct van suiker gemaakt uit suikerriet. Het komt van oorsprong uit het Caribisch gebied. Ook Spaanse rum wordt op deze manier gemaakt, maar het vergisten duurt langer bij de Engelse rum. En dan is er ook nog Franse rum. De grondstof hiervan is suikerrietsap in plaats van Melasse. Op onze rum pagina vindt u een beknopt overzichtje van de soorten die bij Drankenspeciaalzaak Jelle te koop zijn. Of kom bij ons langs en proef direct de verschillen tussen de verschillende soorten rum.