Speciaalbier Leeuwarden

Bent u op zoek naar nieuwe biertjes om te proeven? Voor de echte fans van speciaalbier hebben wij een ruim assortiment aan speciaalbier. Ieder biertje vertelt zijn eigen verhaal en geen biertje is hetzelfde. Neem nou bijvoorbeeld het bier van Grutte Pier.

Het proberen van verschillende biertjes neemt de afgelopen jaren flink toe. Deze trend heeft ervoor gezorgd dat brouwerijen steeds verder gaan met experimenteren en daarbij worden de extremen soms opgezocht. De verwachting is dat de komende tijd de traditionele Engelse biertjes weer (her)ontdekt gaan worden.

Uitleg bier

Er is nog weleens misverstand over wat nou het verschil is tussen bier en pils. We gaan er een beetje van uit dat u het wel snapt, maar leggen het graag nog even kort uit. Als u in Nederland een biertje bestelt, dan krijgt u doorgaans een pilsener. Pils is een biersoort, maar bier is niet automatisch pils. U hoeft dan ook niet raar op te kijken dat u, als u een biertje bestelt, gevraagd wordt wat voor biertje u wilt. Wilt u een gewoon pilsje, een blond biertje, een tripel of wilt u toch liever even de bierkaart bekijken voor ons complete overzicht? Ons advies aan u? Durf af te stappen van de veilige keuze en probeer iets nieuws op z’n tijd!

Wisselend bier assortiment

Ons assortiment bestaat uit meer dan 500 biertjes van over de hele wereld en dat aanbod groeit iedere week. Smaken verschillen nou eenmaal, maar wij weten zeker dat er wat bij zit voor u. Houd zowel de nieuwspagina als onze Facebook in de gaten, hierop delen we regelmatig de nieuwkomers en ook leuke nieuwtjes betreffende de biertjes! We verwachten binnenkort ook (een deel van) ons assortiment online te zetten.

Bier-spijs combinaties

Zoekt u naar het perfecte biertje voor bij uw maaltijd? Of andersom, zoekt u de ideale maaltijd voor bij een bepaald biertje? Een voorbeeldje: biertjes met een sterk hoparoma passen goed bij witvis en biertjes met een moutkarakter gaan beter samen met vlees. Deze combinaties versterken elkaar. Drankenspeciaalzaak Jelle kan u adviseren over de biertjes die bij ons in het schap staan, kom bij ons langs en we vertellen graag meer over onze bieren.

Bierpakket als cadeau

Heeft u een vriend of vriendin die gek is op biertjes? Dan ligt het perfecte cadeau voor hem of haar natuurlijk voor de hand. Het leukste is om dan naar een combinatie te zoeken tussen gewaagde biertjes en veilige keuzes die altijd goed vallen. We kunnen u helpen bij het samenstellen van zo’n pakket, vinden we leuk om te doen! Loop even bij ons binnen aan de Voorstreek 63 in Leeuwarden.