Brouwerij Diggelfjoer is een initiatief van de vier vrienden Jelmer, Erik, Udo en Jan. Sinds enkele jaren worden eerst nog hobbymatig een aantal heerlijke bieren gebrouwen op een kleine installatie van 20 – 25 liter per keer. In februari 2015 besluiten ze om het brouwproces nauwer onder de loep te nemen om het proces te verbeteren en wordt gewerkt aan een Herms-installatie met een capaciteit van 50 – 60 liter. Dit om alvast een voorproef te doen om later bedrijfsmatig te gaan brouwen.

De bieren werd goed ontvangen door de omgeving. Dit zorgde voor het laatste zetje en begin 2016 was de brouwerij officieel ingeschreven. Eind 2016 is de eerste batch bier gebrouwen door Brouwerij Diggelfjoer in goede samenwerking met Maurice Bouma van Brouwerij Praght. 

Het resultaat is een eigenwijze tripel van maar liefst 9% met een goudgele kleur, vol en kruidig van smaak. De flessen zijn voorzien van een fraai zelf ontworpen stickeretiket. De naam van het tripel is “Suver Nuver”, en is een vrije vertaling van “beetje vreemd” in het Fries.

Nieuw zijn de blonde variant "noflik" en de Grutsk Quadrupel. de laatste wordt slechts 1x per jaar gemaakt, dus op=op.