Augier stamt uit 1643 en is daarmee het oudste cognac huis. Ze maken cognacs waarbij je het terroir en de druivensoort terug proeft. Het zijn single grape varieties die ook uit 1 bepaald gebied komen. Ook wordt de cognac niet standaard op 40% gebotteld, maar op de sterkte waarbij de smaak het best tot zijn recht komt. Hieronder de verschillende cognacs die wij voeren. dezen zijn uiteraard ook te proeven:

Augier - le Oceanique: Een cognac uit de bois ordinaire, maar vergis je niet! Deze cognac komt van het eiland Oleron. door de maritieme invloed van de zee krijgt deze cognac een mineraal en klein ziltig karakter. gemaakt van de ugni blanc en gebotteld op 40,1%

Augier - le Singulier: een blend uit de fine champagne (mix van petite en grande champagne met een merendeel grande champagne). Gemaakt van de folle blanche druif, een weinig aangeplante druivensoort, omdat het een wat moeilijke druif is om te verbouwen, maar hij levert een erg aromatische cognac op. 41,7% alc.

Augier - le Sauvage: Cognac uit de petite champagne. De kalkhoudende bodem in combinatie met de ugni blanc druif geeft een volle, krachtige smaak, maar toch ook fruitig. door de speciale distillatiemethode waarbij ongeveer 7-15% van de lees van de wijn wordt meegenomen krijgt deze cognac net even wat meer kracht en structuur dan de meesten. 40,8% alc.