Dutch courage zijn de gins van Zuidam. Hij dankt zijn naam aan de Nederlandse soldaten die, voordat ze ten stijde trokken, zichzelf moed indronken met jenever. Hier werden ze erg moedig van, vandaar dat de drank Dutch courage werd genoemd. Er zijn 3 verschillende soorten:

Dry gin: een frisse, citrus achtige gin. een allemansvriend. perfect in de mix met tonic.

Aged gin: Dit is in principe dezelfde gin als de dry, maar het verschil tussen de beiden is dat deze gin nog een vatlagering heeft ondergaan. Hierdoor wordt de gin zachter en het hout geeft hem meer kruidigheid en een vleugje vanille.

Old Tom's gin: Distilleren is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Zeker vroeger ging er nog wel eens wat mis en om dat te verdoezelen werd er vaak suiker aan de drank toegevoegd om dat te verdoezelen. Zo ook bij gin. Omdat het wel een hele andere smaakbeleving geeft, is er bij deze gin ook een beetje suiker toegevoegd. Ook wordt hij kort op eikenhouten vaten gelagerd, omdat de gin vroeger vaak vervoerd werd in houten vaten. Op deze manier krijg je de authentieke smaak van vroeger, maar dan wel met de hedendaagse distillatietechniek. Een verrassende gin die je gewoon een keer geprobeerd moet hebben.

Ook zijn er zo nu en dan special releases, zoals bijvoorbeeld de "apple gin