Single malt Schotse whisky, gemaakt in een voormalige katoenfabriek. Toen al voorzag de fabriek zichzelf van stroom, door een watermolen. Dit gebeurt nog steeds. Wij hebben altijd een brede range aan Deanston bottelingen staan. Deanston is standaard gebotteld op 46,3% alcohol, omdat het niet koud gefilterd is. De standaard uitvoeringen zijn:

Deanston virgin oak: Een toegankelijke en betaalbare single malt die op nieuw eiken vaten heeft gelegen

Deanston 12 years: Wat meer gelaagd dan de virgin oak, maar nog steeds erg toegankelijk.

Deanston 15 years organic: 1 Van de weinige biologische single malts. De reden dat er zo weinig biologische whiskys zijn is dat je de whisky ook moet laten rijpen op biologisch gecertificeerd hout. Als je de herkomst wilt bepalen, zul je nieuwe eikenhouten vaten moeten kopen en daareen whisky op leggen. In dit geval wordt dat gedaan bj de virgin oak. Als de vaten wat smaak hebben afgegeven aan de virgin oak, dan is het tijd om er een wat oudere whisky op te laten rijpen. in dit geval de 15 years.

Deanston 18 years: Zoals de voorgaanden is deze whisky ook op bourbon vaten gelagerd, wat hem tonen van vanille en honing geeft, maar door de hoge leeftijd kun je er ook tonen van tabak en nootmuskaat in terug proeven.

Deanston Specials: Regelmatig komen er Bottelingen voorbij die gelimiteerd zijn. vaak zijn deze whiskies (deels) gelagerd op andere vaten dan bourbon. Je kunt hierbij denken aan wijn, sherry, of vaten waar een andere drank in heeft gezeten. Meestal gebotteld op vatsterkte en in kleine oplages.