Het goede leven...

Wie zich een voorstelling maakt van het goede Franse leven, droomt weg bij de gedachte aan eindeloze druivenvelden, een bruisend glas champagne en het trotse symbool van dit prachtige land: de Eiffeltoren. Al deze unieke eigenschappen zijn gebotteld in de exclusieve champagne van Koechlin.

Champagnehuis Koechlin versus Eiffeltoren

Wat hebben de Eiffeltoren en champagne met elkaar gemeen? In het geval van het champagnehuis Koechlin: alles! Want wist u dat de Eiffeltoren is ontworpen door Maurice Koechlin? Als leidinggevend ingenieur was hij verbonden aan het kantoor van Gustave Eiffel. Met zijn ontwerp wist hij de Parijse wereldtentoonstelling in 1889 tot op de dag van vandaag onvergetelijk te maken. Een van zijn familieleden heeft zich gevestigd in een idyllisch plaatsje in de Champagne, waar hij zich al zo’n 25 jaar lang toelegt op de ontwikkeling van zijn eigen prestigieuze champagnelijn. Van het snoeien en plukken van de druivenranken tot en met de persing en het bottelen van zijn champagne: met dezelfde precisie als zijn bekende voorvader stort hij zich van begin tot eind vol toewijding op zijn ambacht: de ontwikkeling van de best mogelijke champagne. Daarmee verdient hij dan ook met  recht het stempel ‘RM’ (récoltant- manipulant) op zijn etiket, waarmee wordt aangeduid dat hij het hele champagneproductieproces van plant tot champagne in eigen hand houdt. Als naaste lid van de familie Koechlin verzorgen Vincent ten Bruggencate en Sarah den Boer de exclusieve distributie van dit prachtige merk in Nederland en België.

Koken met champagne

Met champagne kunnen de heerlijkste gerechten worden gerealiseerd of verrijkt. Zoals de betekenis van de naam ‘Koechlin’ (‘kleine kok’) al aangeeft, hechten de ‘Koechlin’s’ in alle opzichten veel waarde aan smaak. Gastronomie en champagne zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met deze exclusieve drank maakt u een gerecht tot een ware smaaksensatie waarmee u uzelf en anderen versteld zult doen staan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om dit kracht bij te zetten publiceren wij in samenwerking met exclusieve chefs tutorials met de meest heerlijke recepten waar onze (familie)champagne in wordt verwerkt of gewoonweg heerlijk bij past.

Collectie

Met maar liefst vier verschillende soorten champagne biedt Koechlin voor elk wat wils. Van de friszure Brut, de fruitige Rose, de gerijpte Prestige tot de unieke op eikenhouten vaten gerijpte Adeline: elke variant is een pure smaaksensatie. Bovendien is de champagne beschikbaar in diverse flesformaten. Aan de collectie zijn verrukkelijke champagnelikeuren toegevoegd die ideaal zijn in te zetten als aperitief of digestief.

 

Champagne Tradition Brut

Samenstelling: Chardonnay, Pinot Noir en Meunier

Deze brut heeft een fijne mousse, is fris in de neus en kent fijne nuances. Puur en fris tegelijk. Met tonen van fris fruit, groene appel, maar ook rijpe ananas en zelfs appelmoes. De lichte toast/brioche-smaak is goed in balans met de fruittonen. Fijne balans, mooie (mond)beleving.

Beschikbaar in:

Flesje (0,375 liter)

Fles (0,75 liter)

Magnum (1,5 liter)

Jeroboam (3 liter)

 

Champagne Prestige Brut

Samenstelling: Chardonnay en Pinot Noir

De Prestige heeft een hele fijne mousse met een krachtig, maar heel elegant karakter. Met tonen van geel fruit, lichte citrus, appel, boterbabbelaar, wat toast en rijpe tonen. Heeft wat langer op z’n ‘lit’ gelegen, waardoor deze champagne een mooi autolytisch karakter heeft. Complete, zeer elegante en mooie spannende (mond)beleving. Vraagt mooie aandacht van de smaakpapillen, de smaak blijft prachtig nagalmen in de mond.

Beschikbaar in:

Fles (0,75 liter)

Magnum (1,5 liter)

 

Champagne Adeline

Samenstelling: 100 % Chardonnay

Uitbundige, maar hele fijne mousse die alle smaken goed omvat. Eikenhout komt goed naar voren. Met specerijachtige tonen van kaneel/nootmuskaat, toast, een hint van vanille, boter, brioche, citrus, frisse abrikoos en sappig geel fruit. De Adeline heeft een hele fijne en unieke stijl. De smaak is puur en blijft goed aanwezig. Het autolytische karakter is goed aanwezig, ook vanwege de rijping op eikenhouten vaten.

Beschikbaar in:

Fles (0,75 liter)

Magnum (1,5 liter)

 

Champagne Rosé

Samenstelling: Chardonnay en Pinot Noir

De rosé heeft een wat wildere mousse met een krachtige neus van aardse, kruidige tonen. Met tonen van rood fruit, kersen, bessen en zelfs aardbeienjam. Autolytische karakter is mooi in balans.

Beschikbaar in:

Fles (0,75 liter)

Magnum (1,5 liter)

 

Ratafia

De Ratafia heeft een mooi goud/amber-achtig kleurtje. Met tinten van vijgen, dadels, mooie partij honing, beetje karamel, wat kruidigs/stroperig en zelfs sinaasappelmarmelade. Deze aperitief heeft droge tonen, terwijl de zoetheid prachtig aan het glas blijft kleven. Koud serveren.

Beschikbaar in: Fles (0,70 liter)

 

Fine de Champagne

De smaak van Fine de Champagne komt sterk overeen met een hoogwaardige cognac. Deze krachtige digestief heeft tonen van honing, marmelade, wat noten, gebrande tonen, lichte vanilletoon, specerijen en gedroogd fruit. Serveren op kamertemperatuur.

Beschikbaar in: Fles (0,70 liter)

 

Verkoopprijzen:

 • Tradition 375ml                               19,99
 • Tradition 750ml                               32,50
 • Prestige 375ml                               24,99
 • Prestige 750ml                               42,50
 • Rose 375ml                                   24,99
 • Rose 750ml                                   42,50
 • Adeline 750ml                                47,50
 • Ratafia 700ml                                 34,95
 • Fine de champagne 700ml              49,95
 • Tradition magnum 1500ml               75,00
 • Prestige magnum 1500ml               95,00
 • Rose magnum 1500ml                    95,00
 • Adeline magnum 1500ml                99,99
 • Tradition Jeroboam 3000ml            175,00