Whisky Proeverij Adelphi 12 november 2019

Dinsdagavond 12 november komt  Connal Mackenzie, de Group Sales Manager van Adelphi Distillery Ltd. naar het pittoreske Leeuwarden om daar een erg bijzondere whisky proeverij te geven, namelijk een tasting van Adelphi whisky's. Omdat Adelphi uitsluitend single cask whisky's heeft, kunnen we nu nog niet vertellen welke whisky's geproefd gaan worden, (ze zijn nu waarschijnlijk nog niet eens gebotteld), maar dat het bijzonder is, dat staat vast. Vandaar dat de kosten van deze proeverij iets hoger liggen dan onze gemiddelde whiskyproeverij (45 euro), maar dat is hij zeker waard.

Reserveren kan via mail, telefoon, of door langs te komen in de winkel. Er is ruimte voor maximaal 32 personen, dus vol=vol!

De proeverij begint om 19:30 en zal ongeveer 2 uurtjes duren

 

Hieronder nog wat info over Adelphi:

Adelphi bestaat voor het selecteren van de allerbeste whisky’s. De criteria waarop Adelphi de vaten selecteert zijn zeldzaamheid en volwassenheid, maar vooral smaak. Adelphi whisky’s zijn zowel uitzonderlijk als gewild – deze zeer speciale vaten zijn zo zeldzaam dat Adelphi gemiddeld slechts 4% accepteert van wat er wordt aangeboden. Elk afzonderlijk vat whisky rijpt de inhoud zeer verschillend en geeft zijn eigen karakter aan de whisky mee. Als gevolg daarvan zullen er nooit twee Adelphi’s hetzelfde zijn.

Adelphi bottelt rechtstreeks uit het vat, zonder bij te kleuren of te chill-filteren. Hierdoor houdt de whisky zijn ware en onvervalste smaak, totdat deze het glas in gaat. Elke botteling is beperkt tot 100 – 700 flessen, afhankelijk van de grootte van het vat. Het selecteren van alleen de allerbeste vaten stelt Adelphi in staat om een brede selectie van stijlen en regio’s aan te bieden dankzij ons panel van professionele ‘neuzen’. De voorzitter van dit panel is Charles MacLean, wereldwijd bekend Schotse whisky kenner en Master of the Quaich.